sábado, 20 de marzo de 2021

HBO SPEL AV TRONER (Well Maybe Svenska)


Den här gången kommer vi att prata om en av de bästa tv-programmen någonsin. Den här artikeln är en introduktion till en serie inlägg där vi kommer att prata om denna magnifika tv-serie.

  Game of Thrones släpptes 2011 av det amerikanska nätverket HBO och är en tv-serie med fantasy-genre skapad av David Benioff och D. B. Weiss. Det är en bearbetning av den litterära sagan "A Song of Ice and Fire" av den amerikanska författaren George R. R. Martin. Historien placerar oss i de sju riken som utgör Westeros, där olika ädla familjer kämpar för den så eftertraktade järntronen.

TV-programmet har spelats in på platser i Irland, Nordirland, Skottland, Island, Malta, Marocko, Spanien och Kroatien. Det har blivit den mest sett tv-showen i historien. Mer än 60 miljoner dollar investerades under den första säsongen och det nådde mer än 100 miljoner budget för den sjunde säsongen. HBO-showen har också fyra bekräftade framtida spin-offs som kommer att utforska det stora universumet "A Song of Ice and Fire."

Tv-programmet spelas på de fantastiska kontinenterna Westeros och Essos i någon parallell värld till vår eller till och med som vissa fanteorier säger, sådana händelser kan hända på en annan planet. TV-showens första säsong släpptes den 17 april 2011 i USA. Varje säsong består av 10 kapitel förutom den sjunde säsongen som bara hade 7 och en ny säsong har släppts varje år sedan lanseringen av den första, den åttonde säsongen är undantaget eftersom det kommer att vara mer än ett och ett halvt år ifrån varandra med sjunde säsongen 2019.

Det har fått mer än 200 utmärkelser och nomineringar sedan lanseringen 2011. Historien är chockerande och uppslukande, karaktärerna är förtjusande och har typiska problem för de mörka åldrarna men det gäller i många fall även idag. Det är definitivt den mest imponerande serien genom tiderna.

Det har fans över hela världen som stöder det och om du inte har sett det, uppmanar vi dig att börja titta på dess kapitel. De mästerliga framträdandena i rollerna hjälper också mycket med handlingen. Du kommer lätt att bli kär i vissa karaktärer, du börjar beundra andra och slutar hata många. I den här serien av artiklar kommer vi att prata om allt som har med Game of Thrones att göra.

No hay comentarios.:

Publicar un comentario