viernes, 19 de marzo de 2021

HBO SPEL VAN TRONEN (Well Maybe Nederlands)


Deze keer zullen we praten over een van de beste tv-shows ooit. Dit artikel is een inleiding op een reeks berichten waarin we het hebben over deze prachtige tv-serie.

  Game of Thrones, in 2011 uitgebracht door het Amerikaanse netwerk HBO, is een tv-show in het fantasiegenre gemaakt door David Benioff en D. B. Weiss. Het is een bewerking van de literaire saga "A Song of Ice and Fire" van de Amerikaanse schrijver George R. R. Martin. Het verhaal plaatst ons in de zeven koninkrijken waaruit Westeros bestaat, waar verschillende adellijke families vechten voor de zo begeerde ijzeren troon.

De tv-show is opgenomen op locaties in Ierland, Noord-Ierland, Schotland, IJsland, Malta, Marokko, Spanje en Kroatië. Het is de meest bekeken tv-show in de geschiedenis geworden. Er werd meer dan 60 miljoen dollar geïnvesteerd in het eerste seizoen en het bereikte een budget van meer dan 100 miljoen dollar voor het zevende seizoen. De HBO-show heeft ook vier bevestigde toekomstige spin-offs die het enorme universum van "A Song of Ice and Fire" zullen verkennen.

De tv-show speelt zich af op de fantastische continenten Westeros en Essos, in een wereld die parallel loopt aan de onze, of zelfs zoals sommige fan-theorieën zeggen, dergelijke gebeurtenissen zouden op een andere planeet kunnen plaatsvinden. Het eerste seizoen van de tv-show werd op 17 april 2011 uitgebracht in de Verenigde Staten. Elk seizoen bestaat uit 10 hoofdstukken, behalve het zevende seizoen dat er maar 7 had en sinds de lancering van het eerste seizoen wordt elk jaar een nieuw seizoen uitgebracht, waarbij het achtste seizoen de uitzondering is, aangezien het meer dan anderhalf jaar uit elkaar zal liggen met de zevende seizoen in 2019.

Het heeft sinds de lancering in 2011 meer dan 200 prijzen en nominaties ontvangen. Het verhaal is schokkend en meeslepend, de personages zijn vertederend en hebben problemen die typisch zijn voor de donkere middeleeuwen, maar die in veel gevallen ook vandaag gelden. Het is absoluut de meest indrukwekkende serie aller tijden.

Het heeft fans over de hele wereld die het ondersteunen en als je het nog niet hebt gezien, nodigen we je van harte uit om de hoofdstukken te bekijken. De meesterlijke uitvoeringen van de cast helpen ook veel bij de plot. Je wordt gemakkelijk verliefd op bepaalde personages, je begint anderen te bewonderen en uiteindelijk haat je veel. In deze serie artikelen zullen we het hebben over alles wat met Game of Thrones te maken heeft.

No hay comentarios.:

Publicar un comentario